Ileostomické (výpustné) sáčky

Dvoudílný systém

Pohodlí přichází ve dvou dílech… Pomůcka se skládá ze dvou dílů: lepivé /adhezivní podložky a vyměnitelného sáčku. Diskrétní, ohebná, flexibilní podložka s hydrokoloidním lepem se nalepí samostatně na tělo. Při správném používání by tato podložka měla vydržet připevněná několik dní. Na přírubu nalepené podložky se nasadí sáček příslušné velikosti a zacvakne se. Pokud chcete sáček vyprázdnit nebo vyměnit, není nutné pokaždé odstraňovat podložku. Ta může zůstat připevněná i několik dní.

Podložky na míru Vaší stomie

Podložky mají různé tvary a jsou navrženy tak, aby vyhovovaly všem typům stomií. Když stomie rovnoměrně vystupuje na povrch těla, obvykle se používá rovná podložka (Aurum, Flair Active). Někdy mohou být stomie umístěné v tělesných záhybech a kožních nerovnostech a pro tyto případy je vhodná Curvex® podložka, která se přirozeně formuje okolo těchto tělesných kontur, nerovností či záhybů. Zajistí tak bezpečné přilnutí okolo stomie, které zabrání podtékání. Posledním typem podložek jsou Convex podložky, které obsahují klenuté plato, které se přizpůsobí tvaru vpadlého okraje stomie. Tyto speciálně tvarované podložky jsou vhodné pro plně nebo částečně vpadlé/ustupující nebo nakloněné stomie pouze na jedné straně.

››› Upozornění

Všechny vyobrazené produkty jsou registrovaným zdravotnickým prostředkem určeným pacientům se stomií. Stomické sáčky jednodílné i dvoudílné slouží k zachycování stolice nebo moči. Stomické podložky využívá dvoudílný systém, kdy se sáček správné velikosti nasadí na přírubu podložky s hydrokoloidním lepem. Konkrétní užití a správný výběr pomůcky a doplňkového sortimentu určuje ošetřující lékař nebo stomická sestra. Před použitím si pečlivě prostudujte návod k použití.